Etusivu Elinkeinot Historia Kuvagalleria Sijainti Yhteystiedot Palaute
1500-1751 1968-nykypäivä 1751-1822 1822-1968
 <Takaisin
 

 

1968-nykyhetki – Hackmanit

Patrick Hackman (1968-1990)

Antonia Hackmanin perittyä tilan hänen aviomiehensä, Patrick Hackman otti vastuun Pekkalan hoidosta. Maa- ja metsätieteiden lisensiaatti Patrick Hackman jatkoi karjanhoitoa ja maanviljelystä Pekkalassa. Iso kivinavetta muutettiin sikalaksi ja sianlihantuotantoa tehostettiin hankkimalla mm. Suomen ensimmäinen koneellinen lannanpoistoautomaatti. Vuonna 1979 Pekkalaan hankittiin skotlantilaista Aberdeen Angus -pihvikarjaa, jotta peltoviljelykiertoon saatiin myös nurmenviljely mukaan. Antonia Hackman keskittyi luonnostaan musta- ja ruskeavillaisten suomenlampaiden jalostamiseen.

Patrick Hackman on toiminut aktiivisesti Ruoveden kunnallispolitiikassa sekä kunnanvaltuutettuna että hallituksen jäsenenä. Hän oli perustamassa Suomen Angusyhdistystä ja toimi sen puheenjohtajana yli kymmenen vuotta. Hän toimi myöskin pitkään Maaseudun työnantajaliiton hallituksessa. Viime vuosina hän on työskennellyt eduskunnan luonnonvarainneuvoston metsäjaostossa.

Jätettyään tilanhoidon vanhimmalle pojalleen vuonna 1990 Patrick Hackman perusti Pekkalan meijerirakennukseen pienen sahan ja hankki Vaskujärveltä kalanviljelylaitoksen.

Marcus Hackman (1990-)

Vuonna 1990 sukupolvenvaihdoksen myötä tila siirtyi Antonia ja Patrick Hackmanin vanhimmalle pojalle Marcus Hackmanille. Hän opiskeli Helsingin yliopistossa maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa.

Marcus jatkoi Aberdeen Angus -karjan jalostusta ja peltojen viljelyä 1990-luvulla. Hän osti takaisin yhden Pekkalasta maanhankintalain perusteella lohkotun torpan, Lapin tilan.

Suuri investointi toteutettiin Pekkalassa vuonna 1999, kun tilalle rakennettiin hakkeella toimiva keskuslämmitysjärjestelmä ja kaukolämpöverkko. Se yhdistää kaikki tilan rakennukset toisiinsa. Samalla kertaa siirrettiin tilan sähkö- puhelin-, antenni- ja hälytysverkot sekä painevesiputkistot samoihin kaivantoihin. Lisäksi taloja yhdistää varaputkijärjestelmä tulevaisuuden tarpeita varten. Poistamalla kartanon pihapiiristä puhelin- ja sähköjohdot edettiin jälleen askel kulttuuriperinnön ennallistamisen suuntaan.

Edeltävien isäntien perinteitä jatkaen Marcus Hackman on toiminut aktiivisesti kunnallispolitiikassa mm. koulutus- ja ympäristölautakunnissa.

 

 

 

 

 

   


1500-1751
1751-18221822-19681968-nykypäivä

Etusivu | Elinkeinot | Historia | Kuvagalleria | Sijainti | Yhteystiedot | Palaute